Millet olarak çok severek tüketiriz kebap türlerini. Özellikle Adana Kebap kebapların gözdesidir. Basitçe evde hazırlayıp, mis gib lezzetiyle tüketmeniz mümkündür. İster mangalda ister ocak üstünde ızgarada yapabilirsiniz. Ama mangalın tadı her zaman farklıdır tabi ki :)
Malzemeler:
1 kg dana kıyma (orta yağlı )
1 avuç kadar kuzu döşü yağı(kasaptan istersiniz)
1 miktar pul biber (acı sevenler için bolca)
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 miktar tuz
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler geniş bir kaba konur. Maydanoz ince kıyılıp,içerisine karıştırılır. 10 dakika yoğrulur .Macun kıvamına gelince yassı tahta şşlere geçirilir. Bunun için mandalina büyükllüğünde parçalar koparılır. El suyla ıslatılarak şişe takılır. Şişin üzerinde her tarafının aynı kalınlıkta olmasına dikkat edilir. Mangal ateşinde ya da teflon ızgara tavasında yüksek ateşte pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder