2 Aralık 2014 Salı
Pratik Kremşantili Kurabiye
Malzemeler
1 paket kremşanti
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı un (biraz artabilir ele yapışmayan yağlı bir hamur olacak)
1 su bardağı pudra şekeri(üzeri için)
Yapılışı
Un hariç diğer malzemeleri iyice karıştıralım. Yavaşça unu ekleyip diğer malzemelerle özdeşleştirip, yoğuralım. Üstünü kapatıp yaklaşık 10 dakika buzdolabında bekletelim. Daha sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekilde fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180C de üzeri hafifçe kızarana kadar pişirelim (un kurabiyesi gibi beyaza yakın olacak) Ilınınca pudra şekeri serpelim
Not:İçine veya üzerine fındık ceviz vs koyup da yapabilirsiniz oldukça lezzetli bir kurabiye oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil