20 Aralık 2014 Cumartesi
Cevizli Tatlı
Malzemeler
2 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kulak memesi)
İçi için
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı toz şekeri
Şerbeti
2,5 Su bardağı su
2 Su bardağı şeker
1 vanilya
1 damla limon
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti için su şeker kaynatalım en son vanilya ve limon ekleyip kapatalım.
Tüm malzemeleri karıştıralım .(Un hariç ) Yavaşça unu ekleyelim ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelince, ufak mandalina kadar parçalar kopartıp elimizle çanak şekline getirip içine cevizli malzemeyi koyup kapatalım. Yuvarlak şekilde kapama yeri alta gelecek şekilde.
Yaklaşık 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca ılık şerbeti kepçe ile üzerlerine dökelim.
Afiyet olsun...
Bu tarif için Leyla'ya teşekkürler :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder