Malzemeler
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (4 bardak kadar)
İçi için
3 elma rendesi
1 Su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Öncelike içi için elmaları rendeleyip kısık ateşte 5 dakika pişirelim Altını kapatalım iri kıyılmış ceviz ve tarçını ekleyip kenara alalım.
Hamuru için yağı yoğurt ve şekerle iyice karıştıralım .Kabartma tozunu unla karıştırıp,ilave edip yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan biraz sert yağlı bir hamur olacak .Daha sonra poğaça yapar gibi ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar kopartıp el ile biraz açalım. İçine elmalı malzemeyi koyup kapatma kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizelim. 180 C fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirelim.Ilınınca üzerine bolca pudra şekeri dökelim.
Afiyet olsun..
çok güzel teşekkürler..
YanıtlaSil