7 Ocak 2015 Çarşamba

Tencere Pastası

Malzemeler

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2yemek kaşığı kakao 
1,5 su bardağı un

Kreması
2 bardak süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker

Yapılışı yumurta şekeri iyice çırpalım sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim. Ufak yada orta boy teflon tencereyi yağlayıp içine dökelim. Kısık ateşte kapağını ilk 20 dakika açmadan yaklaşık 1 saat pişirelim.Çok kısık ateş olmalı ki dibi tutmasın. (yine de  sertleşirse üst kısmını hafifçe kesebilirsiniz.) Altını kapatalım biraz ılınca tencereden çıkarıp ortadan ikiye bölelim. sıcak şekerli süt meyva suyu, nescafe arzuya göre bunlardan biri ile ıslatalım.Diğer yanda kremayı hazırlayalım. Süt şeker un nişasta iyice karıştırarak göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim biraz koyu olmalı kreması..
Daha sonra ılınınca kekin bir parçasının üzerine iyice yayalım diğer parçayıda üzerine kapatalım.Ben üzerini hazır çikolata sosla kapladım. Arzuya bağlı kremşanti vs de konulabilir üzeri süslenebilir.
Afiyet olsun

Not :oldukça yumuşak bir kek oluyor püf noktası 20 dakika hiç kapak açılmaması kabarması için
ve kısık ateşte pişirilmesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder