Malzemeler
- 1 kakaolu pasta keki
- 2 çorba kaşığı nescafe
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 2 adet muz
- Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı toz şekeri
- 2 çorba kaşığı un
- 3 yumurta sarısı
- 1 paket labne peyniri
- 1 paket vanilya
- Üzeri için
- kakao
Hazırlanışı
- Pasta kekini ıslatmak için bir kaba 1.5 su bardağı sıcak su,, 2 çorba kaşığı nescafe ve şekeri
- ilave edin karıştırın. Kekin iki tabanınıda sıcak sıcak tümüyle ıslatın. Kreması için tencereye Sütü ,Unu ,Şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ateşten indirin ılınınca yumurta sarılarını ve labneyi ekleyin.Islatılmış keklere kremanını yarısını sürüp muzları dilimleyip döşeyin. Diğer parçanın üzerine de kremayı sürün ve üzerine bolca kakao serpip soğumaya bırakın. Bir gece buzdolabında dinlendirilirse tam kıvamında oluyor.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder