11 Ekim 2012 Perşembe

Afyon Lokumu Tatlısı


MALZEMELER
1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
içi için
1 paket  krem şanti
1 su bardağı süt
fındık içi
Hindistan cevizi




YAPILIŞI
1 kilo süt 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 1 paket vanilya, eklenir,  ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür düzgün bir şekilde yayılır , ılındıktan sonra 1 su bardağı süt ile krem şanti yapılır(kutunun içindeki 2 paket), muhallebinin üzerine krem şanti düzgün şekilde yerleştirilir.üzerine fındık içi serpilir. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmaz.Katlamayı tatlıyı şeritler halinde kesip iki kat olabilecek şekilde düşünererek keselim.
Servis yapacağımız zaman üstüne hindistan cevizi, dövülmüş fındık toz fıstık vs.. serpip   rulo şekli veriyoruz ..
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder