12 Nisan 2016 Salı

Kuzu Haşlama

Malzemeler 
Kemikli kuzu eti (4 adet)
2  adet havuç
3 orta boy patates
1 adet  kuru soğan
1 limon suyu
1 yumurta sarısı
Tuz 
Karabiber
Maydanoz
Defne yaprağı (2 3 adet)



Hazırlanışı
Öncelikle düdüklü tencerede kuzu etlerin üzerini geçecek kadar suyla pişirelim..(İsteğe bağlı bu suyu arttırıp sonra başka yemeklerde, çorba ve pilavlar da kullanmak üzere bir kısmını ayırabiliriz.) Yaklaşık 45 dakika pişirelim...
Sonrasında normal bir tencereye kuzu etlerini alalım. 2 bardak etin suyundan 2 bardak da içme suyu ekleyeleim..Kaynadıktan sonra iri doğradığımız havuçları, patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakalım.Sebzeler pişince ayrı bir yerde yumurta sarısını bir limon suyu ile karıştırıp içine ekleyelim...Sonrasında defne yaprakları ve maydanozları yaprak kısımlarını da ilave ederek 2 3 dakika daha pişirelim...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder