250 gr tel kadayıf
1 kase iri dövülmüş fındık
5 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 Paket krem şanti
- 1 yumurta sarısı
- YAPILIŞI:
- Kadayıfı tel tel ayırıp minik minik keselim..(Kadayıf buzlukta bekletilirse kırması kolay olur) ..
- Teflon genişçe bir tavada kadayıfı şeker ve yağ ilave edip iyice karıştıralım
- Orta ateşte rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım. İyice kahverengi olup kokusu çıkmalı...
- Fındığı da ekleyip biraz daha kavurup altını kapatalım.
- Muhallebisi için süt,şeker nişasta yumurta sarısı ve unu önce iyice karıştırıp, pişirelim.Göz göz olunca altını kapatalım..
- Ilınınca içine krem şantiyi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpalım.
- Bir borcama kadayıfın yarısını yayalım.Üstüne muhallebiyi dökelim.Kalan kadayıfı da muhallebinin üstüne döşeyelim.Soğuduktan sonra servise hazırdır.....Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder