Turp, turpgiller familyasından bir sebze türüdür. Meyvesi etli ve beyaz renktedir. Kara turp, beyaz turp, kırmızı turp gibi çeşitlere sahiptir.
Kara turp sağlık açısından çok faydalıdır..Özellikle bal ile birleşirse öksürük kesmede mucize etkilere sahiptir.
Öksürük için kara turp kürü nasıl hazırlanır?
1 adet karaturp
1 tatlı kaşığı bal
Kara turpun içi dolma oyar gibi oyulur. İçerisine 1 tatlı kaşığı bal dökülerek gece boyunca bekletilir.Ertesi gün turpun özü ile birleşen bal gün boyunca tüketilir.
Bu karışım her gün taze olarak hazırlayıp tüketmek boğazı rahatlatacak ve öksürüğü yumuşatarak tedavi edecektir.
Çiğ olarak her gün düzenli olarak tüketilecek olan 1 adet turp hücrelerin sağlıklı gelişmesine yardımcı olur.Vücut direncini arttırır. Bağışıklığı güçlendirir. Serbest radikallerin hücre üzerindeki tahribatını en aza indirger.. Tok tutar.Şeker dengesini dengeler. Metabolizmayı güçlü kılar.Yorgunluğu ve halsizliği alıp, vücuda enerji verir.
Özellikle sabah kahvaltılarında olsun, salatalarda olsun bu antioksidan sebze olan turpu sofralardan eksik etmeyelim. Çocuklara sevdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder