2,5 kg etli kırmızı biber
Yarım kg acı kırmızı biber
2 Yemek kaşığı kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı;
Önce biberler yıkanır ve içleri temizlenir.Sonrasında bir kaç parçaya kesilerek az su ile haşlanır. Sonrasında haşlanan biberler blendere alınarak iyice ezilir.(kabukları soyulmaz) .. Püre haline gelen biberler bir tencereye alınır. İçerisine kaya tuzu katılır. Orta ateşte 15 -20 dakika kaynatılır. Piştiği zaman kaşığa koyu kıvam da gelecektir.
Daha sonra hazırlanan biber salçası temiz ve kuru kavanozlara kaldırılarak sıcakken kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Soğuyana kadar bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılır.. Bozulmaması için kullanıldıktan sonra üstünü kaplayacak şekilde zeytinyağı dökülür..
Afiyet olsun...
Not ;Toplam 3 kg kırmızı biberden yaklaşık olarak 3 orta boy kavanoz çıkmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder