Malzemeler
Kek Hamuru :
3 adet yumurta
2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi:
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Islatmak için:
2 su bardağı sıcak su
3 tatlı kaşığı nescafe
2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
1 su bardağı toz fındık
Hazırlama:
Önce yumurta ve şeker kabarana kadar yaklaşık 7 dakika çırpılır. Sırasıyla un hariç diğer malzemeler ilave edilir. En son elenmiş un eklenir. Çok koyu kıvamda olmayan bir karışım hazırlanır.
Daha sonra dikdörtgen bir cam tepsi yağlanır.Kek hamuru içerisine konularak 180C fırında 30 dakika pişirilir. Üstü kızarıp kabarınca fırından alınır.
Kek pişerken muhallebisi hazırlanır.. Tüm malzemeler sütle birlikte koyulaşana kadar kaynatılır. Fokur fokur kaynayınca altı kapatılır. Toz krem şanti ilave edilir.Yaklaşık 5 dakika mikserle çırpılır. Pürüzsüz bir krema elde edilir.
Fırından çıkan kekin üzerine önce hazırlanan nescafe her yerine eşit bir şekilde dağıtılarak yavaş yavaş dökülür.Sonrasında hazırlanan muhallebi dökülüp düzeltilerek soğumaya bırakılır.. Ilındıktan sonra üzeri toz fındık ile kaplanır ve streç kağıtla örtülerek buzdolabında soğumaya bırakılır..Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder