Malzemeler :
1 kg günlük süt
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Öncelikle çelik bir tencerede sütümüzü kaynatıyoruz. Kaynatırken arada tahta kaşıkla karıştırıp havasını çıkaralım.Bunu yaparken kaymağını bozmayalım. Kaynama sırasında içine yarım çay kaşığı şeker atalım.karıştıralım.İyice kaynayıp kabarınca altını kısalım. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım. Cam bir kaseye ya da toprak bir kaseye sütü alalım yaklaşık 15-20 dakika kadar bekleyelim. Mayalanma ısısını anlamak için serçe parmağımızla kontrol edelim ( 7 ye kadar saymaya dayanabilecek ısıda )Hazır olunca kaynamış sütten bir kepçe alıp, ayrı bir yerde bir kaşık yoğurtla karıştırıp, Kasedeki sütün içine kaymağını bozmadan karıştıralım Direk üstünden değil kasenin yan tarafından içine doğru olacak şekilde..Sonrasında üzerine kağıt peçete ve kapak kapatalım. Kalın bir örtü,havlu battaniye vs) iyice sarmalayıp 5.6 saat bekletelim.Sonrasında açıp hiç sallamadan buzdolabına yerleştirelim Ertesi gün yemeğe hazırdır..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder