26 Mayıs 2014 Pazartesi
Büzme Börek Nasıl Yapılır ?
MALZEMELER
4 adet yufka
3 adet yumurta
2 bardak süt
1 çay bardağı zeytinyağı
İçi için beyaz peynir,kaşar peynir, maydanoz
üzeri için:çörek otu
YAPILIŞI Yufka masaya serilir,her tarafı sütlü karışımla sıvanır. Peynirler yufkanın üzerine serpilir, yufka ikiye katlanır. iki taraftan büzdürerek ortada toplanır ve iki parça halinde kesilir. fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir . Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır . Üzerine artan sütlü karışım sürülür. Çörekotu Susam ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder