1 adet pide
150 gr tereyağ
4 yemek kaşığı domates salçası
2 adet rendelenmiş domates
1 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı domates salçası
2 adet rendelenmiş domates
1 su bardağı sıcak su
Biber , maydanoz
Köfte için;
500 gr orta yağlı kıyma
1 adet soğan
1 dilim ekmek içi
tuz,karabiber
YAPILIŞI
Köfteyi yapmak için; kıyma ekmek içi tuz ve karabiberle yoğurup,küçük yuvarlak bastırılmış köfteler yapalım.Bu köfteleri yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirelim.Öte yandan bir ufak tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyup, salçayı ,rende domatesleri ekleyip, kavuralım, ve suyunu katıp, 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım. Kayık şeklinde bir tabağa kibrit kutusu büyüklüğünde dilimlediğimiz ve fırında ısıttığımız pideleri dizelim. Üzerini sıcak salçalı sosla ıslatalım.Kızarmış köfteleri dizelim.150 gr tereyağını pembeleşip,köpük köpük olana kadar bir tavada kavuralım.Bu yağı servis tabaklarına hazırlamış olduğumuz pideli köftelerin üzerine bolca dökelim.Yanlarına birer kaşık yoğurt,sivri biber ve maydanozla süsleyip servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder