18 Nisan 2014 Cuma

Tavuklu Bezelye

Malum Bahar ayları geldi .Bence en sevilen bahar yemeklerindendir bezelye etlisi , kıymalısı,tavuklusu ; yanında pilav ile şahane bir menüdür.Yapan herkese afiyet olsun..)


Malzemeler

1 kg Bezelye
Yarım kg kuşbaşı doğranmış göğüs tavuk
1 veya 2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet büyük boy patates (küçük doğranmış)
1 adet kuru soğan
3 veya 4 yemek kaşığı zeytinyağı(arzuya göre)
tuz,karabiber
5 6 dal dereotu(arzuya göre)
3 bardak sıcak su

Yapılışı
Öncelikle yayvan bir tencerede yağı ve ince doğranmış soğanı öldürelim. Pembeleşince tavukları ilave edip soteleyelim.Sırasıyla salça,domates,tuz,karabiber ilave edelim 2 dakika karıştırıp, sıcak su ilave edelim bir taşım kaynadıktan sonra yıkanmış bezelyeleri ilave edelim. Yaklaşım 30 dakika orta ateşte pişirelim. Su eksilirse sıcak olarak ilave edebiliriz. En son doğranmış patatesleri de ilave edip 10 dakika daha pişirelim. Arzuya göre süslemek için ince kıyılmış dereotu da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder