4 Mart 2014 Salı

Limonlu Bademli Kek



Malzemeler
3 Su Bardağı Elenmiş Un
1,5 Su Bardağı toz şeker
 1 Su Bardağı sıvı yağ(iki parmak eksik)
1 Su Bardağı Süt
 3 Yumurta
1 su bardağı çiğ badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon




Yapılışı

Öncelikle bademler kabuklarından ayrılması için sıcak suda bekletilir.İsteğe göre file bademde olabilir. Yumurtalarla şeker çırpılarak krema haline getirilir sonra elenmiş un,süt ,kabartma tozu ,yağ ,rendelenmiş limon kabuğu ve sıkılmış limon suyu hepsi birden ilave edilir ve çok çırpılır en son suda bekletip kabukları soyulan bademler ilave edilir.Yağlanmış un serpilmiş kek kalıbında yaklaşık 170 C fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

 afiyet olsun

Not.Kek yaparken ilk 15 dakika fırın kapağı hiç açılmamalıdır.. Yoksa kabarmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder