Malzemeler
3 adet yufka
1/2 Su bardağı un
1 paket tereyağı 250 gr
İçi için:
3 adet patates
1 su bardağı kaşar
tuz pul biber karabiber
Öncelikle içi için patatesleri haşlayalım. Daha sonra kaşar peyniri ve baharatları ekleyip iyice ezelim.
Yufkayı açalım. Erittiğimiz tereyağını her tarafına sürelim. Üzerine hertarafına gelecek şekilde elenmiş unu serpelim ve ikiye katlayalım. Yine aynı işlemi yapalım. Yufkanın uzun kenarına iç malzemesini yerleştirelim ve rulo şeklinde kıvıralım.4 parmak eninde kesip yağlı kağıt serilmiş fırına sürelim. Üzerlerine tekrar erimiş tereyağından sürelim. Yaklaşık 180 C fırında pişirelim.
Afiyet olsun..
Bu börek lezzet olarak aynı açma börek gibi oluyor
Tarif için arkadaşım Aytül'e Teşekkürler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder