28 Aralık 2013 Cumartesi

Kabak Tatlısı




Malzemeler


  • 1.5  kg soyulmuş kabak
  • 2 kase toz şeker

  • dövülmüş ceviz ya da fındık







Hazırlanışı


  • Geniş bir çelik tencereye dilimlediğiniz kabakları yanyana dizin, ve üzerini örtecek kadar şeker koyun. 1 kat kabak kat şeker dizerek tüm malzemeyi bitirin.
  • Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanıp, şekerin erimesi için gece oda sıcaklığında bırakın.
  • Ertesi gün tencereyi kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayana şurubu koyulaşana kadar yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin.
  • Pişen tatlınız soğuduğunda servis tabaklarına alın, koyulaşan sosundan üzerine gezdirin ve ceviz veya fındık serperek servis yapın.
  • Afiyet olsun..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder