Malzemeler
- 1.5 kg soyulmuş kabak
- 2 kase toz şeker
- dövülmüş ceviz ya da fındık
Hazırlanışı
- Geniş bir çelik tencereye dilimlediğiniz kabakları yanyana dizin, ve üzerini örtecek kadar şeker koyun. 1 kat kabak kat şeker dizerek tüm malzemeyi bitirin.
- Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanıp, şekerin erimesi için gece oda sıcaklığında bırakın.
- Ertesi gün tencereyi kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayana şurubu koyulaşana kadar yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin.
- Pişen tatlınız soğuduğunda servis tabaklarına alın, koyulaşan sosundan üzerine gezdirin ve ceviz veya fındık serperek servis yapın.
- Afiyet olsun..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder