Malzemeler
Kreması için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
Keki İçin;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için 2 adet muz
Hazırlanışı;
Öncelikle kremasını hazırlayalım.
Bir tencerede yumurta ve sütü iyice çırpalım.Üzerine diğer malzemeleri ilave edip, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.Kaynayınca tereyağını ilave edip soğumaya bırakalım.
Keki için öncelikle şeker ve yumurtayı iyice çırpalım. (Kabarıp koyulaşana kadar)Sonra unu ,kabartma tozunu,vanilyayı ayrı bir yerde karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edelim. Özleşene kadar karıştıralım. (Bu aşamada fazla çırpmıyoruz).Daha sonra fırınımızı 170C ye getirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayıyoruz. Biraz az gibi gözüksede kabarınca çoğalıyor. Kaşıkla düzgün bir şekilde diktörtgen tepsiye yayıyoruz. Yaklaşık 15 dakika da pişmiş oluyor. Temiz bir fırın kağıdı yayıp tepsideki keki ters çeviriyoruz. Dikkatlice alttaki kağıdı sıyırıp, diğer kağıdın üzerine yerleştiriyoruz. Kek ılınınca hazırladığımız muhallebiyi içine yayıyoruz ve baş kısmına 2 adet muzu yerleştiriyoruz. Alttaki kağıtla tutarak sarıp bırakıyoruz.Soğuduktan sonra dilimleyeek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder