5 Mayıs 2016 Perşembe

Keşkül Nasıl Yapılır?

Malzemeler
7 su bardağı süt
1,5  su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz haline getirilmiş çiğ badem
1 yumurta sarısı
6 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin

Hazırlanışı
Süt, yumurta sarısı,vanilin toz badem ve şeker bir tencerede iyice  karıştırılır.Ocağın altı yakılır,Kaynayana kadar orta ateşte pişirilir. Kaynayınca ayrı bir cam kasede nişasta biraz su ile eritilir. Azar azar kaynayan sütlü karışıma eklenir.  Karıştırılrak  kaynatmaya devam edilir..Göz göz olup kabarınca altı kapatılıp, kaselere  dökülür.Üzeri şam fıstık tozu, toz badem, hindistan cevizi ile süslenir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder