17 Mart 2015 Salı

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Kış aylarında severek içtiğimiz çorbalardan birisidir tarhana çorbası. Tarhana eğer doğal olarak hazırlanmış malzemelerle yapılmışsa lezzetine doyum olmaz.
Bu çorbayı hazırlamak için malzemeler şunlardır.
1 büyük tahta kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
 2 diş sarımsak
3.5 bardak su (bir bardağı tavuk veya et suyu)
Arzuya göre nane,pul biber
 Hazırlanışı:
 Öncelikle tarhanayı 1 bardak soğuk su ile bir kabın içerisine koyun. Bir tencereye tereyağı,domates rendesi,salçalar ve tarhana hariç diğer malzemeleri koyup kavurun.Diğer tarafta beklettiğiniz tarhanayı suyuyla birlikte tencereye ekleyin ve ara vermeden karıştırın.Fokurdamaya başlayınca önce 1 bardak sıcak suyu ekleyin karıştırmaya devam edin daha sonra diğer bardak suyu da ilave edin. Sevdiğiniz yoğunluğa göre su ilave edip,azaltabilirsiniz. Bu tarifle çok koyu kıvamda değil orta yoğunlukta oluyor...Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder