Malzemeler
2 Su Bardağı un
1/2 Su Bardağı mısır nişastası
1 Su Bardağı'ndan 2 parmak eksik sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 Su Bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Kakao hariç tüm malzemeleri bir kabın içinde yoğurun ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak.
Daha sonra hamurdan bir avuçtan biraz az kısmını ayırıp kakao ile iyice yoğurun.İki hamurdandan da fındık büyüklüğünde toplar yapın ortasına kakolu olmak üzere 4 adet sade topları çiçek gibi dizip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Yaklaşık 180C fırında 15 dakika kadar pişirin.(üzeri hafifçe pembeleşince çıkarın)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder