30 Kasım 2020 Pazartesi

Ev Yapimi Iskender Kebap


 Malzemeler

2 adet dana antrikot
200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber tuz
Domates 
Biber
Yoğurt
3 adet tırnak pide

Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 domates
2 yemek kaşığı salça
1 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için kızdırılmış tereyağı

Yapılışı.. 
Streç kağıt üzerinde Antrikotlar iyice açılır. ve tuz serpilerek yağlanır.İçerisine kekik tuz , karabiber ve zeytinyağı konularak yoğrulan kıyma 2 antrikota eşit bir şekilde yayılır..iyice her yerine gelecek şekilde döşenir.. Daha sonra her biri ayrı olarak sarılarak buzluğa kaldırılır...(Pişirmeden yarım saat önce buzluktan cıkarmak gerekiyor)
Tırnak pideler küçük şekilde kesilir..Terayağında iyice alt üst yapılarak kavrulur..kenara alınır..Diğer yandan salçası hazırlanır..Yağ domates rendesi ve salça karıştırılarak 10 dakika kısık ateşte pişirilir..Üzerine 1 bardak sıcak su katılıp kaynamaya bırakılır...
Önceden çıkarılan dönerler ince ince kesilerek  az yğlanmış teflon ya da döküm tavada kızartılır...
Tabaklara  öncelikle pideler serilir..üzerine her yerine gelecek şekide salçalı sos dökülür... Üzerine etler yerleştirilir ..Sosun bir kısmı da üzerine eklenir v e kızdırılmış tereyağı gezdirilir..Yanına yoğurt ve közlenmiş biber,dometes ve isteğe bağlı  maydanoz de eklenir...Afiyet olsun...

Not :Bu malzemeler 2 kişiliktir..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder