Malzemeler
6 yaprak güllaç
6 yaprak güllaç
2 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
2 lt süt
İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı gül suyu
1 Bardak dövülmüş ceviz...üzeri için şam fıstık tozu veya ceviz ...süslemek için mevsimine göre nar veya çilek
Hazırlanışı...
1 Sütü şekerle kaynatalım...isteğe bağlı gül suyu ekleyelim..İlk sıcaklığı geçtikten sonra kullanalım..Kaynar ile ılık arası...
2 Diğer yandan kare bir borcam'a ısıtılan süt den 2 kepçe kadar dökelim.. Güllaçları 3 ya da 4 e bölerek yerleştirelim..her kata kepçe ile sütünü dökelim..(güllaç yapraklarının kuru tarafı kalmayacak şekilde...)
3 . Güllaç yapraklarının yarısı tamamlandıktan sonra ara katına cevizini dökelim..
4 Üzerine tekrar güllaç yapraklari ve bolca süt şeklinde yerleştirelim...Bu şekilde tamamlayalım
5 Biraz sütünü çektikten ve soğuduktan sonra üzerini süsleyelim...Üzerini streç film ile kaplayıp buz dolabına yerleştirelim... Durdukça lezzeti artıyor iyice sütünü çekmesini beklersek tadı şahane oluyor...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder