Malzemeler
4,5 Su Bardağı un
1 Su Bardağı ılık süt
1 Su Bardağı ılık su
3 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru pakmaya
1 Su Bardağından biraz eksik riviera yağı
Yapılışı:
Öncelikle geniş bir kaba ılık su ve ılık suyu boşaltalım. İçerisine pakmayayı koyup iyice eritelim. Daha sonra sırasıyla toz şeker,tuz,yağ ilave edelim en son da unu ilave edip karıştıralım. iyice yoğuralım un yetmezse ilave edelim. Ele yapışmayacak çok yumuşak bir hamur olacak.(Burada ne kadar çok yoğurursak o kadar katmer katmer oluyor buna dikkat edelim) hamuru üzerine nemli bez kapatıp 40 dakika kadar bekletelim. İyice kabarınca yine yoğurup hamurun havasının indirelim.portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde uzatıp büklüm şeklin getirip iki ucundan yapıştırarak açma şeklini verelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim. 20 dakika bekletip, yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörek otu dökerek 180 C fırında yaklaık 40 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.(yaklaşık 13 adet çıkıyor bu ölçülerde iki tepside pişirdim)
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder