Malzemeler
250 gr. Tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 su bardağı buğday veya mısır nişastası
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Fındık
Hazırlanışı:
- Öncelikle tereyağı ve pudra şekerini iyice çırpın.Sonra sırasıyla vanilya ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın .Sonra Nişastayı ekleyin. Una kabartma tozu nu ekleyip karıştırdıktan sonra eleyerek
- yavaşça ekleyin Yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine bütün fındık batırın.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarmadan pişirin.
Afiyet olsun.
Bu tarif için Nilgül'cüğüme teşekkürler..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder