7 Aralık 2012 Cuma

Havuçlu Meze

Malzemeler
3 adet orta boy havuç
5 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz








Hazırlanışı
Havuçlar yıkanır,üzerleri kazındıktan sonra rendelenir.Teflon tavada  zeytinyağı ile hafifçe  kavrulur. Bir kaseye alınarak ılıtılır. Diğer yandan tuzla sarımsakla dövülüp yoğurtla iyice karıştırılır.1 yemek kaşığı mayonez ilave edildikten sonra havuçlar içine konulup iyice harmanlanır.  Sonra servis tabağına alınarak dilerseniz pul biberle,maydanoz vs ile süslenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder