Malzemeler
2 adeta patates 1 adet havuç
Zeytinyağı
Köftesi için
Yarım kg dana orta yağlı kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Terbiye yapmak için
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
Üzeri için
Pul biber nane tereyağı
Hazırlanışı
Öncelikle soğan rendeleyip kıyma, pirinç ve baharatları katıp köfteyi yoğuruyoruz.. Top haline getirip 10 15 dakika dinlendirelim...
Bir tencere de suyu kaynatalım... Biraz zeytinyağı ve tuz katalım..Kaynayınca havuç ve patatesleri kaynamaya bırakalım (orta ateşte)
Dinlenen köfteden ceviz büyüklüğün de yuvarlak köfteler yapalım..Un serptiğimiz tepsiye dizelim... sonrasında unun her tarafına yayılması için silkeleleyim..Unun fazlasını atmasını sağlayalım...
Tencerede kaynayan havuç patateslerin yanına ilave edelim...Bir müddet pişirelim...Yaklaşık 20 dakika ama pişme kontrolünü de yapalım..İyice piştikten sonra terbiyesini hazırlıyalım.. Yoğurt un ile iyice karıştırılıp pürüzsüz hale getirilmelidir... Bu karışıma biraz tencereden aldığımız yemeğin suyunu da ilave edip karıştıralım sonra çok yavaş bir şekilde karıştırarak tencereye ilave edelim...Diğer yanda yumurta sarısı ve limonu iyice çırpalım...Bunu da adeta ip gibi akıtarak ilave edelim... 5 dakika kaynadıktan sonra yemek hazır olacaktır..Üzerine de tereyağın da nane ve pul birer kızdırıp ilave edelim...Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder