6 Temmuz 2012 Cuma

Ispanaklı SigaraBöreği (fırında)

MALZEMELER
  • 4 adet hazır yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 1 kase rendelenmiş peynir
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağısıvı yağ (harç için)
  • 2 çay bardağı su
  • 1 kaşık becel (ıspanağı kavurmak için)
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Ispanaklar ayıklanır, yıkanarak doğranır ve bir süzgece alınır. Ufak doğranan kuru soğan bir kaşık becel ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine doğranan ıspanaklar ilave edilir. İyice sotelenir. Ocaktan alınır ve rendelenen peynir eklenir, biraz karabiber eklenip karıştırılır. Peynir tuzluysa tuz eklemeyin.
Diğer yandan bir kaseye 2 bardak ılık su ve bir bardak zeytinyağı koyularak harç hazırlanır. Düz bir zemine veya mutfak masasına açılan bir yufkaya harçtan bolca sürülür. Üstüne ikinci yufka açılıp yine harçtan sürülür. Yufkalar iki kat olarak önce dörde, sonra her parça tekrar üçgen şeklinde dört parçaya bölünür. Her parçanın geniş tarafına peynirle ıspanak karışımından konur, iki tarafından kapatılarak sigara böreği şeklinde sarılır. Diğer iki yufka da aynı şekilde harçla ıslatılıp, peynirli ıspanak konarak sarılır. Fırın tepsisi yağlanarak börekler aralıklı dizilir. Üzerine yumurta sarısı  sürüp 200 derece  fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder